Eén van de grootste Hengelsportbeurzen van Europa; Dé Hengelsport- en Visbotenbeurs Utrecht 2011!!

Velen kijken er naar uit: van 11 t/m 13 november 2011 staan de Utrechtse Veemarkthallen weer bol van de hengelsport tijdens de tiende editie van de Hengelsport- en Visbotenbeurs!

De gezellige drukte van de Hengelsport- en Visbotenbeurs.

De Hengelsport- en Visbotenbeurs in Utrecht is een driedaags evenement dat vele bezoekers – jong en oud - trekt. In 2010 kwamen meer dan 14.000 mensen een kijkje nemen. De mix van nieuwe producten, theorie en praktijk, voorlichting, bijzondere en spectaculaire acties, horeca en de sfeervolle entourage van de Veemarkthallen, vormt de basis van het succes van de beurs.

De populariteit van de Hengelsport- en Visbotenbeurs blijft groeien!

Vorig jaar is het bezoekersaantal van de Hengelsport- en Visbotenbeurs opnieuw toegenomen en dit jaar zal het niet anders zijn. Het sportvissen is populairder dan ooit en interesse voor deze sport blijft groeien. Dit jaar viert de Hengelsport- en Visbotenbeurs haar 10e verjaardag en de reputatie van ‘één van de grootste hengelsportbeurzen in Europa’ zal wederom worden bewezen. Als vanouds wordt er aandacht besteed aan een variatie van producten. Al het denkbare en natuurlijk de laatste trends op het gebied van hengels en molens, elektronica, visboten, buitenboordmotoren en visreizen passeren de revue. Daarnaast kan de bezoeker interessante lezingen, voorlichtingen en demonstraties bijwonen.

Vissen is een hobby voor iedereen

Sportvissers kom je tegen in alle leeftijden en lagen van de bevolking. Veel heb je niet nodig om ermee te beginnen. De Utrechtse beurs vormt daarom een mooi startpunt en oriëntatiepunt voor de beginnende sportvisser. Fabrikanten en groothandels geven er alle informatie over het materiaal en de technieken, maar ook de landelijke en lokale verenigingen zijn er om u op weg te helpen. Laat je bijvoorbeeld voorlichten bij Sportvisserij Nederland of bij vrijwilligers van federaties en hengelsportverenigingen waar je in jouw omgeving kan gaan vissen. Tegelijkertijd kun je er leren hoe je een haakje aan de lijn moet knopen en een dobber moet ‘uitloden’. Wil je meteen informatie over een bepaalde vissoort, dan zijn er de speciale verenigingen voor karpervissen, snoekbaarsvissen of vliegvissen om alle vragen te beantwoorden. Zij kunnen meteen vertellen welke materialen je ter plekke kunt aanschaffen voor deze fantastische hobby.

Vissen, een populaire activiteit voor jong en oud!

Ka(r)pers op de kust?

De Hengelsport en Visbotenbeurs in Utrecht behandelt alle visdisciplines, dus alle ‘takken van sport’ komen ruimschoots aan bod. Het aandeel standhouders dat zich bezighoudt met de discipline ‘karpervissen’, is inmiddels zeer groot en rechtvaardigt het bijna te zeggen dat er binnen de grote beurs een soort karperbeurs ontstaat. Kijken we naar de standhouders dan staan er bijvoorbeeld de belangrijke groothandels en merken Shimano, Pure Fishing, Nash Tackle, Sensas, Fox, Drennan, Skarp, Sonubaits, Soul, en Boiliedesign.

Naast het totale aanbod aan materialen, aas en voer voor het karperen, kun je ook nog het nodige opsteken. Zo zijn er interessante lezingen over het karpervissen handelen. Maar er staan ook hengelbouwers waar je een karperhengel kunt laten bouwen. Of je kunt een geheel verzorgd reisje boeken naar een topkarperwater in Frankrijk bij een van de karperreisbureau’s zoals Carp Specialist. En vergeet niet bij Sportvisserij Nederland aan te kloppen voor de juiste Vispas of informatie over de beste nachtviswateren voor karper aan te vragen.

De Hengelsport en Visbotenbeurs van Utrecht zit barstensvol karper!

De Hengelsport en Visbotenbeurs van Utrecht zit barstensvol karper.

Ook ruimte voor de laatste trends op roofvisgebied

De herfst is volop zichtbaar in het land. Vroeger het sein voor de snoekvissers om erop uit te gaan, want de herfst is hot voor snoek. En nog steeds! Maar het ‘roofvissen’ heeft zich verbreed met het gericht vissen op soorten als snoekbaars, baars en roofblei. Elk met zijn eigen aanpak, techniek en materiaalkeuze. Het beursaanbod van flitsend carbon, blinkende molenspoelen en veelkleurig kunstaas doet de echte liefhebber likkebaarden. Met name het aanbod aan kunstaas zoals pluggen, jerkbaits, lepels, spinners en softbaits als twisters en shads biedt enorm veel variatie in zowel vorm als techniek om de roofvis te kunnen strikken.

Bijzondere demonstraties, waaronder die van voerboten, in een speciale waterbak.

Vele modellen en types visboten

In de Veemarkthallen kun je tijdens de Hengelsport- en Visboten alle modellen en types bekijken en de aanbieders het hemd van het lijf vragen over het bootvissen. We noemen er een aantal: Marcraft, JMsails, J.B Boten, Tomasco, Het Noorden Watersport, Mateijsen Watersport, Nion, IJsselsport, Nautische Unie, Ribbink Nautic, Kewi, Ribcenter Helmond Limited, Van Zelst Watersport , Tinnemans en Zonen of Poelgeest Fishingboats. Het assortiment aan visboten omvat een keur aan merken als Fish, Jumbo, Marine, Carolina Skiff, Pike Fighter, Alumacraft, Lund, Raider, Quicksilver, Zodiac, Linder, Monark, G3, Starweld, Verano, Sylvan, Smokercraft, Tinn-Silver, Arvor en Warrior, aangevuld met diverse merken rubberboten en RIB-boten voor onder meer de karpervissers.

Talloze zoetwater boten maar ook zeewaardige exemplaren worden getoond op de beurs.

Het nieuwste op het gebied van de GPS Fishfinders

De technische vooruitgang maakt grote stappen. Onder invloed van ontwikkelingen in communicatie, satellieten en draadloze toepassingen zoals Bluetooth worden de hulpmiddelen ook voor de hengelsport steeds beter. Waar de eerste fishfinders het bodemverloop en de diepte in zwartwit lieten zien, zijn de modernste apparaten uitgerust met hoge resolutie kleurenbeeldschermen, GPS, grote opslagcapaciteiten, verbeterd kaartmateriaal en snelheid- en temperatuurmeting. De nieuwste GPS-fishfinders van Humminbird en ook Lowrance laten á la Google Earth een driedimensionaal beeld zien van zowel de wereld onder water als boven water. Met deze toepassing in de boot kan de huidige sportvisser onder water zeer goed structuren herkennen zoals stenen, plantenvelden, oude fietsen, maar ook steeds duidelijker de vis. Een deskundige gebruiker kan hier absoluut zijn voordeel mee doen in de vorm van betere vangsten.

Het vinden van vis een koud kunstje met bijzondere fishfinders

Spectaculaire acties!

Hoewel Nederland veel viswater en grote vissen herbergt, kent de passie voor sommigen geen grenzen. Zij trekken de wereld over om nóg grotere en mooiere vissen te vangen. De vis-reiswereld is ruim vertegenwoordigd op de beurs en schotelt de bezoekers een wereldomvattend aanbod aan visreizen voor. Reisbureau Visservice doet er een schepje bovenop met een leuke actie. Tijdens de Hengelsport- en Visbotenbeurs heeft de bezoeker kans om op een typisch Noorse sjoelbak, al sjoelend een all-in visvakantie te winnen naar superstek Vevang!

Een andere leuke actie die we u niet willen onthouden is de aanbieding van Pure Fishing Netherlands. Zij stelt elke dag splinternieuwe hengels beschikbaar voor de eerste 200 jeugdige bezoekers tot en met 16 jaar!

Elke dag worden aan de eerste 200 jeugdige bezoekers, gratis hengels uitgedeeld!

Openingstijden Hengelsport- en Visbotenbeurs te Utrecht 2011

Vrijdag 11 november 2011 van 10:00 uur tot 17:00 uur

Zaterdag 12 november 2011 van 10:00 uur tot 17:00 uur

Zondag 12 november 2011 van 10:00 uur tot 17:00 uur

Entreeprijzen

Volwassenen: € 11,00 bij de kassa

Kinderen t/m 12 jaar gratis

Parkeren is gratis!

Met korting naar de beurs!

Via de website www.hengelsportbeurzen.nl kunt u € 2,00 korting krijgen op uw toegangskaartje. Ga voor meer informatie naar www.hengelsportbeurzen.nl.

Wilt u liever direct doorlopen naar de controlepost en geen kaartje kopen bij de kassa? Koop dan een E-ticket via de website www.hengelsportbeurzen.nl. Met het aanschaffen van een e-ticket, kunt u bij de entree direct doorlopen en profiteert u ook nog eens van een leuke korting op de toegangsprijs. Een bijkomend voordeel van de e-ticket is dat u bij de controlepost een koffie/theebon krijgt uitgereikt. Deze kunt u bij stand nummer 157 inwisselen voor een gratis kopje koffie of thee!

Locatie

Veemarkthallen

Sartreweg 1-3

3573 PW Utrecht

Voor alle informatie over de Hengelsport- en Visbotenbeurs, bezoek de website

www.hengelsportbeurzen.nl