Rozemeyer & Fair Play

  • Robert

    Heeft er soms iemand ervaring met de yerkhengels en baitcasters van Rozemeyer of Fair Play?

  • Herman

    Ik heb ervaring met beide. Ben een echte Fair Play-fanaat en vis o.a. met een baitcaster light grafiet van Fair Play. ABU Ultracast 4500 reel erop. Vist geweldig. Is natuurlijk een lichte hengel (25 gram werpvermogen), maar alle courante pluggen kunnen gevist worden. O.a. met de Mann's -1 Strech (met rammelende kogeltjes) heb ik verschillende snoeken gevangen en ja, de hengel buigt fantastisch. Hengel heeft ook genoeg buffer voor gevlochten draad. Momenteel Whiplash 10/100 gevlochten. Werpt goed, zelden een pruik, vist goed, enorm sterk (dik 14 kg). Het vissen met een baitcaster heeft slechts twee nadelen: ik kan er niet goed mee onder een brug gooien en korte worpen zijn lastig.

    Met dezelfde lijn op dezelfde reel vis ik met een jerkbaithengel van Rozemeijer (Gentle Jerk Specialist 60 - 80 gram, 1,95 m, eendelig). Strakke hengel, maar wil best buigen op een snoek. Heb nog geen echt grote snoek op deze hengel gevangen, maar bij snoek van gemiddelde lengte heb je niet het gevoel dat je met een trapleuning in je handen staat. Werpen gaat goed met deze hengel. Ik zag laatst deze (?) hengel in twee delen. Is makkelijker qua vervoer.

    Succes met je keuze.

  • Robert

    Hallo Herman,

    Bedankt voor de info.

    Robert

  • KlaasJan

    De rozemeijer jerk and buck heb ik in bezit. Hiermee kan ik alle jerkbaits in mijn bezit vissen. In de praktijk kun je rustig met een iets zwaardere jerkbait vissen welke over het werpvermogen heen gaat. Een fijne hengel die ook al buigt bij een redelijke snoek. Geen rapiertje echter. Ook is de hengel geschikt om te slepen met diepduikende of grote pluggen.

    De jerk and buck is een aanrader voor de jerkbaitvisser.